№ 10b. Молитва Михаилу Архангелу Грозному Воеводѣ Небесныхъ силъ.

Господи Боже Великій Царю Безначальный Пошли Господи Архангела своего Михаила на помощь рабу своему (имя рекъ) изъяти мя отъ врагъ моихъ видимыхъ и невидимыхъ. Господенъ Архангеле Михаиле, излей мира благого на раба своего (имя рекъ). О Господенъ Великій Архангеле Михаиле демоновъ сокрушителю запрети всѣхъ враговъ борющимся со мною сотвори ихъ яко овцы и сокруши ихъ яко прахъ предъ лицомъ вѣтра. О Господенъ Великій Михаила Архангела шестикрылатіи первый княже и воевода небесныхъ силъ Херувимъ и всѣхъ святыхъ.

О Чудный Архангеле Михаиле Хранителю Неизреченный, буди ми помощь во всемъ: во обидахъ, въ скорбяхъ, въ печалехъ, въ пустыняхъ, на распутіи и на рѣки и на моря тихое пристанище, избави мя Великій Михаиле Архангеле, отвсякія прелѣсти дьявольскія егда услыши мя грѣшнаго раба своего (имя рекъ) молящагося тебѣ и призывающаго имя Твое Святое ускори на помощь мою и услыши молитву мою. О Великій Архангеле Михаиле побѣди вся противящіяся мне силою чеснаго и животворящаго Креста Господня Молитвами Пресвятыя Богородицы и Святыхъ Ангелъ и Святаго Великаго Николая Чудотворца и Святаго Пророка Ильи и Святыхъ Великомученикъ Никиты и Евстафія и Преподобныхъ отцовъ Святыхъ Святителей и мученикъ и всѣхъ святыхъ небесныхъ силъ. Аминь.

О Великій Архангеле Михаиле помози мнѣ грѣшному рабу своему (имя рекъ) избави мя оттруса1) и потопа, огня и меча и отъ напрасныя смерти и отвсякаго зла, и врага льстиваго и отъ бури наносныя и отъ лукаваго избави мя Великій

12

Михаиле Архангеле Господенъ всегда ныне и присно и вовѣки вѣковъ аминь.

Аще который человѣкъ котораго дни прочитаетъ молитву сію и того дни не прикоснется къ нему дьяволъ незлой человѣкъ нилѣностію блазнится сердце его аще или человѣкъ преставится отъ житія сего, то надъ душой его не приметъ силы.

1 ) Печатается съ соблюденіемъ правописанія подлинника.